Globalno podgrevanje straha

Ko će biti prvi eko-milijarder?

Branka Mraz
http://www.kpv.rs/?p=1090


U prethodnom tekstu na temu klimatskih promena naveli smo činjenice koje protivreče etabliranom mišljenju da je čovek odgovoran za porast CO2.

Al Gor „guru“ straha od globalnog otopljavanja i od „zlog“ CO2, primenivši statistički trik, pokazao je samo deo tabele porasta CO2 i tako dobio argument za podizanje uzbune.


.

 


 

      


Iz navedena dva dijagrama se vidi da je porast CO2 prividno veliki samo ako se posmatra mali isečak a ne razvoj tokom istorije, tako da situacija nije tako dramatična

Michael Persinger, kanadski biofizičar:

„Današnja briga oko funkcionalne povezanosti između globalnog otopljavanja i povećane produkcije gasa bazira se na korelaciji. Korelacija ne znači obavezno i uzrok… Jedan dugotrajni lagani porast dinamičkog pritiska Sunčevog vetra u velikom redu od 1 Nanopaskala kao posledica ekspanzije solarne magnetske korone mogao bi biti dovoljan da proizvede energiju koja vodi do porasta temperatura na površini Zemlje i Marsa.“

Istraživanja o delovanju CO2 na ljudsku svest

Još 1960 u okviru projekta MK ULTRA rađena su istraživanja o delovanju CO2 na ljudsku svest. Ispitivan je uticaj koncentracije CO2 u atmosferi Zemlje na ljusku svest i telo i dobijeni su začuđujući rezultati.

Istovremeno su rađena merenja atmosferskog CO2 u meteorološkoj stanici Mauna Loa na Havajima, projekat meteorologa Rodgera Revella, čije grafike je Al Gor rastegao.

Pomenuta ispitivanja rađena su na zatvorenicima i pacijentima jedne bolnice i poređena sa kontrolnom grupom. Testirane osobe su bile izložene povećanoj koncentraciji CO2. Nikom nije štetilo jer je ugljen dioksid neškodljiv, tek vrlo visoke koncentracije su štetne. Kod trovanja dimom ili izduvnim gasovima odgovoran je CO –ugljen monoksid.

Ta studija ispitivala je delovanja na krvni pritisak i pH vrednost krvi. Rezultati su bili zaprepašćujući:

-povećana sadržina CO2 u vazduhu vodila je do opadanja mišićnog tonusa, dakle opuštanja celog tela a da istovremeno i budna svest nije bila pomućena.

- pacijentima sa migrenom, spazmom ili Parkinsonovom bolešću je povećan ugljen dioksid doveo do do ublažavanja simptoma.

-krvni pritisak se stabilizovao, simptomi stresa su se povukli, strahovi su se osetno smanjili.


Povećana sadržina CO2 u vazduhu snižava pH vrednost i posledično vodi do opuštanja mišića. Kod hiperventilacije npr. sadržaj kiseonika u krvi raste dok ugljen dioksida opada- takozvana respiratorna alkaloza koja izaziva grčeve, napetost, strah i paniku, poznato sredstvo je disati u plastičnu kesu, udisanjem sopstvenog CO2 se stanje normalizuje.


„…interesantna primena ovog istraživanja bi mogla biti u oblasti razvoja ličnosti…“ zaključak je tajne službe koja je tih godina i naručila istraživanje (MK ULTRA-podprojekt 124, broj akta 0000017382 (CIA 2004), naučna pozadina na koju se CIA –istraživanje poziva objavljena je u The Lancet 14.maj 1960.)

Zahvaljujući tim istraživanjima došlo se do zaključka o kome niko ne govori: Svi mi mogli bi voditi bolji život, sa manje straha, manje stresa ukoliko bi nam više ugljen dioksida bilo na raspolaganju. Sadašnja ekološka politika vodi nas upravo u suprotnom smeru.

Ugljen dioksid proglašen je štetnim po zdravlje, obrazloženo je globalnim zagrevanjem i efektom staklene bašte.

„Dok je udeo CO2 u svežem vazduhu samo 0,03%, krv i ljudske ćelije imaju CO2 parcijalni pritisak koji bi bio u ravnoteži sa atmosferom od oko 5% CO2.“ Time su naučnici objasnili zašto nam „zli“ CO2 tako prija.

Dakle patimo od hroničnog nedostatka ugljen dioksida u vazduhu, udišemo pogrešan vazduh.

U međuvremenu skoro svako ponavlja jednu u globalnu mrežu puštenu informaciju“Alarm 650 000“, sadržaj CO2 u zadnjih 650 000 godina nije bio još tako visok kao danas.

„Sasvim slučajno“ označava taj magični broj početak novog doba naše Zemlje, koji mi zovemo Ledeno doba.

Momentalno smo još u Ledenom dobu

U naučnom smislu ledeno doba traje sve dok su polarne kape zaleđene, što je danas slučaj. Ranije npr. pre 1 milion godina polovi su bili bez leda, fosili na Antarktku svedoče da je bio zeleni kontinent.

Nije ovo Ledeno doba prvo u istoriji zemlje, bolje rečeno Ledena doba su prava katastrofa. Uvek su povezana sa masovnim izumiranjem životnih formi. Njihov kraj prelazio je u period toplije klime.

Prvi ljudi razvili su se pre oko 1-2 mil. god. u fazi toplije klime od današnje. Sadržaj CO2 bio je oko 5%. Nikakvo čudo da su naši preci razvili telesnu hemiju optimalno prilagođenu spoljnim uslovima. Tu telesnu formulu nosimo i danas kao nasleđe. Paleontolozi, koji posmatraju razvoj klime u velikim vremenskim periodima, uočavaju međusobne veze i ne označavaju promenu klime koja je u toku kao katastrofu, nasuprot: porast temperature za oko 5 stepeni gledaju kao optimom. Dovoljno toplo za bujnu vegetaciju a ne pretoplo. (Nature, 4.2.2009. „Scientist find world’s biggest snake.“)

Na duge staze gledano dobićemo nazad naših 5%. Vezano za globalni porast temperature pojačava se i Šumanova-frekvencija čime čovek istovremeno prelazi u budnije stanje svesti.

Čovek koji živi opuštenije, sa manje stresa, slobodan od straha, istovremeno u budnijem stanju i povezan sa drugima, je daleko teži za manipulisanje i gospodarenje od današnjeg čoveka. Da li to nekome ne odgovara?

Današnja klimatska politika usmerava nas ka redukciji CO2 i istovremeno zadržava promenu. Veliki deo institucija i društva nažalost podržava tu politiku.

Da je promena klime u toku, to je jasno, čovek je to samo malim delom prouzrokovao što ne znaći da ne moramo da vodimo računa o zagađenju okoline.

 

 

 

 

 

 

POČETNA STRANA     MOJE KNJIGE     RAMANA MAHARŠI     OSHO     NISARGADATA
 GURĐIJEV     OSTALE VAŽNE KNJIGE      BILI MAJER     DEJVID AJK I ZAVERE  
NLO     ZDRAVLJE      BESPLATNA ENERGIJA     ISTORIJA