Cjepivo protiv hepatitisa B utrostručuje rizik od autizma kod novorođenih dječaka

 

Web stranica Mercola otkriva kako nova studija je pokazala da davanje cjepiva protiv hepatitisa B novorođenim dječacima,  više nego utrostručuje rizik od razvoja poremećaja autističnog spektra, uz to otkrivamo i druge negativne učinke cjepiva na djeci i odraslima koje su potvrdile različite znanstvene studije.

Autori studije koristili su američki uzorak vjerojatnosti  dobiven iz National Health Interview  Survey (NHIS) 1997.-2002. baze podataka. Zaključak navodi da: “Rezultati sugeriraju da američka muška novorođenčad cijepljena  cjepivom protiv hepatitisa B imaju 3-puta veći rizik od ASD.” Autori su također naveli da je njihovo ranije istraživanje utvrdilo da je cjepivo za hepatitis B  bilo povezano s prijemima rane intervencije i posebnim obrazovnim uslugama. Nova studija koristi različite baze podataka  njihovih ranijih studija, i našli su iste rezultate, što ukazuje na valjanosti  njihovih nalaza.

Komentar dr. Mercole:

Rutinska upotreba cjepiva protiv hepatitisa B počela je 1992 godine,  usprkos činjenici da nije bilo nikakvih logičkih argumenata za to. Nikad nije ni trebalo biti uključeno u kalendar cijepljenja, a evo i zašto:

DA LI NOVOROĐENČAD STVARNO TREBA CJEPIVO PROTIV HEPATITISA B?

Hepatitis B je isto tako teško za „uloviti“ kao i npr. AIDS.  Skoro  uvijek treba postojati krvni ili seksualni kontakt. Zato je najugroženija skupina narkomani „na igli“ i oni ljudi koji često mijenjaju partnere.

Osim toga, imunitet izveden iz cjepiva je kratkog vijeka. Do 60 posto osoba koje su u početku odgovorile na cjepivo  izgubit će antitijela u roku od 12 godina. Dakle, to znači da će ova cjepiva  osigurati malo ili nimalo zaštite od stvarnih rizika stjecanja hepatitisa B, a to su promiskuitetno seksualno ponašanje i  intravenozna zlouporaba opojnih droga.

CJEPIVO IZAZIVA DALEKO VIŠE ŠTETE KOD DJECE NEGO KORISTI

Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) – sustav izvještavanja štetnih posljedica zbog cijepljenja je razvijen od strane vlade. Mnogi stručnjaci vjeruju da se samo 10 %  nuspojava prijavi jer izvješćivanje NIJE propisano zakonom. (Neka istraživanja navode da je  taj broj bliži 1 %).

Čak i sa samo 10 % prijavljenih problema, bilo je gotovo 25.000 VAERS hepatitis B izvješća od srpnja 1990. do 31. listopada 1998., pokazujući  439 smrtnih slučajeva i 9.673 ozbiljnih reakcija  koje uključuju posjete hitnoj pomoći, hospitalizacije, invalidnosti ili smrti.

Sada, hepatitis B je rijetka, uglavnom krvlju prenosiva bolest. U 1996. godini  samo je 54 slučajeva bolesti izvješteno CDC- u  u dobnoj skupini od  0 do 1 god. Te godine rođeno je 3,9 milijuna djece, tako da je učestalost hepatitisa B u dobnoj skupini  od 0 do 1 – samo 0,001 posto.

U međuvremenu, u te iste godine VAERS je primio 1.080 izvješća nuspojava od cjepiva protiv hepatitisa B u 0-1 dobnoj skupini, uključujući i 47 smrtnih slučajeva!

Jednostavnije rečeno : na  svako dijete koje cijepljeno protiv hepatitisa B bilo je 20 djece koja su imala ozbiljne komplikacije. Sjetimo se da je izvješteno za samo 10 % reakcija, što znači da tradicionalna medicina našteti oko 200 djece kako bi zaštitili jedno od hepatitisa B!

To je jednostavno neoprostivo …

VEZA IZMEĐU CJEPIVA I AUTIZMA

Unatoč tvrdnji konvencionalnih zdravstvenih stručnjaka da nikada nije pronađena veza između cjepiva i autizma, ima dosta veze, ako znate kako gledati. Članak u časopisu The Age of Autism tvrdi da se ne može doći do zaključka o vezi između cjepiva i autizma na osnovu studije koje ispituje  samo jednu vrstu cjepiva, ili jednu vrstu sastojka.

Djeca danas dobivaju nevjerojatnih 48 doza cjepiva prije šeste godine. Za grafikon koji prikazuje različite vrste cjepiva uključenih u raspored cijepljenja u djetinjstvu, možete preuzeti letak s NVIC.org

Prema Davidu Kirby-u, autor u djela – Dokaz štete: živa u cjepivima i epidemija autizma : medicinske kontroverze, od 11 različitih vrsta cjepiva koje su primijenjene, samo cjepivo ospice-zaušnjaci-rubeola (MMR) zapravo je studirano u suradnji s autizmom. Ali gdje su studije svih drugih u odnosu na autizam?

A gdje su rigorozne studije koje pokazuju kumulativni učinak nekoliko cjepiva primijenjenih istodobno ili u kratkom vremenskom razdoblju?  To je nelogično, i potpuno neupućeno navesti da je trenutni raspored cijepljenja u redu, i da cjepiva nemaju  veze s rastom autizma, a na temelju studija koje su učinili do sada.

STOPA AUTIZMA JE PODIGNUTA NA NOVU RAZINU

Niz godina stopa autizma bila je oko 1 na  150, ali najnovije statistike pokazuju da je stopa autizma u SAD-u sada povećana na 1 od 63. A ti brojevi  su stari  dvije godine. (Članak je objavljen 2009.!)

To je šokantan zaključak istraživanja iz  2007. godine iz nacionalne ankete dječjeg  zdravlja (NSCH), koji otkriva 100 postotno povećanje u slučajevima koje prijavljuju roditelji o  autističnom spektru poremećaja (ASD), u odnosu na njihove ankete 2003. Slična britanska studija govori o stopi  od  1 na  83 u Velikoj Britaniji. Očito, nešto je u tijeku; nešto ide krivo! Jednostavno odbaciti vezu s cjepivom izjavom da nije ovjerena  od strane rigorozne znanstvene studije je nesavjesno.

Ako želimo zdraviji svijet, svi moramo postati građani za razum i logiku, koji zahtijevaju više racionalan pristup, gdje je sigurnost  prije dobiti.

Uostalom, baš kao što je  bilo veza između pušenja i raka pluća dugo prije nego je konvencionalna medicina promijenila napjev, ima dovoljno dokaza i danas pozvati na kompletno zaustavljanje našeg prekomjernog programa  cjepiva i zabranu bilo koje razine žive u cjepivima. No, baš kao u slučaju Big Tobacco, Big Pharma odbija učiniti ono što je pravo i zaštititi vas i vašu djecu  nepotrebne patnje, jer bi to značilo drastično smanjenje profita.

HEPATITIS B CJEPIVO I POVEĆAN RIZIK OD NEUROLOŠKIH POREMEĆAJA

Korištenjem podataka od 1997 – 2002 godine, ovo najnovije istraživanje pokazalo je da su novorođeni dječaci više nego utrostručili  rizik od razvoja poremećaja autističnog spektra nakon primanja cjepiva protiv Hepatitisa B.
Povećano korištenje cjepiva protiv Hepatitisa B također se podudara s izvornim porastom autizma. Prema CDC nacionalnom istraživanju imunizacije,  8 % djece primilo cjepivo Hep B u 1992 godini. U to vrijeme stopa ASD je bila 67 na 10.000.

Četiri godine kasnije, 82 % djece primilo je  cjepivo Hep B, a stopa ASD porasla je na oko 100 od 10.000.
U to vrijeme, cjepivo Hep B sadrži 25 mikrograma Thimerosala – sastojka koji sadrži živu i za koji se  odavno misli da je faktor autizma zbog jakog neurotoksičnog učinka.

Prema FDA, nova formulacija cjepiva bez Thimerosala  protiv hepatitisa B licencirana je  u kolovozu 1999., (Recombivax-HB Merck) te u siječnju 2007 (Engerix-B Glaxo SmithKline).
Međutim, unatoč činjenici da  cjepivo Hep B sada ne sadrži Thimerosal, nedavna istraživanja su pokazala da  cjepivo protiv hepatitisa B ipak može oštetiti mijelin kod onih s određenim genetskim faktorima.
Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da djeca, koja su primila cjepivo protiv hepatitis B, imaju 50 % veću vjerojatnost da razviju “središnji živčani sustav upalnih demijelinizacija” nego djeca koja nisu primila cjepivo.

GlaxoSmithKlineov brand  Engerix B cjepivo pokazalo se da je najgore od te hrpe,jer  povećava rizik od demijelinizacije za 74%. Također gotovo utrostručuje rizik od razvoja multiple skleroze kod genetski osjetljivih ljudi.
Kao što sam spomenuo gore, Engerix-B je licenciran kao verzija cjepiva bez Thimerosal u siječnju 2007. Međutim, sve te formulacije sadrže oko 0,5 mg po ml ALUMINIJA u cjepivu,umjesto žive,  što može biti još gore…
Kao što možete vidjeti, postoji širok izbor potencijalnih čimbenika koji su uključeni, a ne samo jedan cjepivo ili jedan sastojak cjepiva. Moramo znati što sve te kombinacije izlaganja znače za zdravlje naše djece, ako želimo da se ova plima autizma zaustavi.

DOKAZI PROTIV THIMEROSALA

Novije studije osporavaju početne industrijski financirane nalaze koji Thimerosal proglašavaju sigurnim za upotrebu. Na primjer, studija objavljena u časopisu Toxicological & Environmental Chemistry u lipnju ove godine, pokazala je da spojevi na temelju žive koji se koriste kao konzervans za cjepiva – poznatiji  kao ‘Thimerosal’ – izaziva neuronske štete slične onim kao kod pacijenata s  autizmom.

Prema studiji, oštećenja uzrokovana thimerosalom dovode do:

- Koncentracija i vremenski ovisna mitohondrijske štete
- Smanjene aktivnosti oskidacijske redukcije
-   Stanične degeneracije  i stanične smrti

Čak i niske koncentracije Thimerosala  izazivaju značajnu staničnu toksičnost u ljudskim neuronima i fetalnim stanicama. Također je utvrđeno da je Thimerosal znatno više otrovan nego drugi ispitani  metalni spojevi.

Prije četiri godine, Robert F. Kennedy, Jr. je napisao članak obavezan za čitanje objavljen u časopisu Rolling Stone , koji izlaže istinu o pohlepi farmaceutske industrije, i o tajnim okupljanjima kojima je plan prikriti opasnosti Thimerosala.

Prema Kennedyu, u lipnju 2000. godine, skupina najboljih vladinih znanstvenika i zdravstvenih djelatnika – uključujući i visoke dužnosnike iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i iz centra za hranu i lijekove (FDA), te najbolje stručnjake iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i  predstavnike od svih glavnih proizvođača cjepiva – tajno su se okupili kako bi raspravljali o korištenju Thimerosal u cijepljenju djece.

Podaci pokazuju da je otrovni teški metal odgovoran za drastično povećanje  autizma i drugih neuroloških poremećaja kod djece.  Međutim, umjesto da uzimaju sve mjere za zaštitu javnog zdravlja, oni su proveli većinu od sljedeća dva dana kujući zavjeru kako da zaštite industrije, u krajnjem slučaju rješavajući se zabrinjavajućih podataka.
Iako je 2001 godine Thimerosal na kraju uklonjen iz  većine cjepiva za djecu, još uvijek se koristi u nekim višedoznim ampulama, a PRISUTAN JE U GOTOVO SVIM CJEPIVIMA PROTIV SEZONSKE GRIPE.

Mnoga buduća cjepiva protiv svinjske gripe će također sadržavati 25 mikrograma žive.

Druga nedavna studija potvrđuje vezu između niske razine trovanja živom kod djece i dijagnoze autistični spektar poremećaja (ASD) objavljena je u časopisu Journal of Neurological Sciences u rujnu 2008. godine.

To je bio prva potencijalna kohortna studija da se ispitaju djeca s dijagnosticiranom ASD-om putem mokraćnog porphyrin profil analize (UPPA) kako bi se ocijenio fiziološki učinke živine toksičnosti.( Oni su se također koristili glutacijskom analizom za procjenu dječje osjetljivosti na trovanja živom. (Opaska : Kohortna studija (Cohort Study)
To je longitudinalna studija koja počinje sakupljanjem grupa pacijenata (kohorti) npr. svi pacijenti između 55 i 60 godina starosti. Jedna kohorta pacijenata je izložena interesu studije (exposure of interest), dok se druga ne izlaže. Obje grupe se prate tokom vremena (prospektivno) i prati se ishod (bolest)).

Kod djece s ozbiljnim ASD poremećajem je utvrđeno da imaju znatno veće razine otrovanja sa živom u odnosu na sudionike s blagim ASD-om. I glutation – ključni biokemijski put živine detoksikacije u vašem tijelu – bio je značajno niži u bolesnika s dijagnozom ASD u usporedbi s kontrolnom skupinom.  (opaska: Glutation je aminokiselina koja djeluje kao prirodni antioksidant u organizmu, a uloga mu je u neutralizaciji slobodnih radikala, revitalizacija i jačanje obrambenog sustava i izuzetno je bitan faktor u usporavanju procesa starenja. Najbolje ju je unijeti putem hrane, pazeći pri tome da uzimamo i selen i vitamin C koji su aktivatori glutationa. Nalazimo ga u lubenici, brokuli, cvjetači, šparogama, rajčici i avokadu.)

Htio bih naglasiti, međutim, da iako ovo istraživanje pokazuje odnos između niže razine glutationa i veće težine autizma, živa nije jedini otrov koji može utjecati na glutation razinama.

Postoji prezasićenost od toksina u  svakodnevnom okolišu koji pridonose vašem otrovnom teretu, tako da bilo koji broj  toksina može pridonosi problemu. Na primjer, postoje jaki dokazi koji ukazuju da otrovni mikrobi, endotoksini, ekološke kemikalije kao što su ftalati, i utjecaj elektromagnetskih polja mogu biti značajni faktori za autizam. I nedostatak vitamina D nedavno je impliciran kao temeljni uvjet.

IDEMO DALJE !

Zato postaje sve potrebnije nastaviti educirati sebe i svoju obitelj o pitanjima cijepljenja svih vrsta. Postoji toliko mnogo problema, ničiji članak ne može sve pokriti.
Na primjer, ako ste propustili moj poseban izvještaj o skvalenu  - još jedan opasan sastojak cjepiva – molimo pročitajte . Također možete pretraživati moje stranice gdje sam napisao bezbroj članaka o različitim aspektima problema s cjepivima. Također preporučujemo da se upoznate s National Vaccine Information Center (NVIC) web stranicom. Kao vodeći za sigurnost cijepljenja, NVIC nudi informacije o svemu, od zakona do novih vijesti o cjepivima.

 

 

 

 

POČETNA STRANA     MOJE KNJIGE     RAMANA MAHARŠI     OSHO     NISARGADATA

 GURĐIJEV     OSTALE VAŽNE KNJIGE      BILI MAJER     DEJVID AJK I ZAVERE  

BIBLIJA     NLO     ZDRAVLJE      BESPLATNA ENERGIJA     ISTORIJA