Seksualna energija u zdravlju i duhovnosti

 

 

Najbolji saveti za očuvanje i transformaciju seksualne energije

 

 

Mantak Či i D.A. Arava: Multiorgazmički muškarac

Sve o metodi i razlozima očuvanja energije

 

 

 

ORGAZAM BEZ EJAKULACIJE
Postoje dvije osnovne linije u Tantri lijeve ruke.

Jedna zastupa gomilanje energije višemjesečnom apstinencijom, prakticiranje yoge i iščekivanja seksualnog susreta. U konačnom seksualnom odnosu se ta nakupljena energija oslobađa u vidu eksplozivnog kozmičkog orgazma. Pritom dolazi do muškarčeve ejakulacije. Iskustvo je potresno i oslobađajuće ali za svaku svoju manifestaciju neophodno zahtijeva prethodnu dugotrajnu pripremu i apstinenciju. Eventualno skraćivanje pripremne faze smanjuje intenzitet iskustva.

Druga linija, koju ovdje zastupamo i koju smatramo primjenjivijom i prikladnijom za većinu ljudi, način života i uvjete u kojima živimo, savjetuje ovladavanje orgazmom bez ejakulacije. U ovom slučaju, seksualne odnose bi trebalo imati redovno i svakodnevno, bar jednom dnevno, ali oni ne smiju završiti ejakulacijom. Umjesto toga, uvježbava se orgazam bez ejakulacije čiji je intenzitet u početku blaži od onog što se postiže nakon duge apstinencije uz ejakulaciju, ali s redovnom praksom neprestance i postojano raste.

Opisat ćemo detaljno razvojni proces tog iskustva.

Ako je muškarac odlučio da razvije sposobnost doživljavanja orgazma bez ejakulacije, treba početi tako da nastoji svaki seksualni odnos završiti bez ejakulacije. To znači da u početnom periodu muškarac neće doživljavati orgazme: ni one slabe, ograničene na genitalno područje koji prate refleksnu ejakulaciju, a ni one snažne koji su potaknuti ejakulacijom nakon duljeg odlaganja.

Mnogim će muškarcima ovakva perspektiva izgledati veoma neprivlačna. Izbacivanje sjemena i osjećaj rasterećenja koji ga prati ipak predstavlja izvjestan užitak. Ljudi se također pitaju, pa kako onda završiti odnos, gdje je kraj. Navika da ljubavni odnos završava muškarčevom ejakulacijom toliko je usađena u ideju o normalnom odnosu da je uopće teško zamisliti neku drugu mogućnost.

No radi se samo o lošoj navici. Kada muškarac nekoliko puta iskusi ovu drugu varijantu - završavanje odnosa bez ejakulacije - vidjet će da zadovoljstvo koje doživljava uslijed osjećaja da je i dalje nabijen energijom, da ga partnerica i dalje snažno privlači, osjećaja da je i dalje spreman, daleko premašuje onih nekoliko trenutaka zadovoljstva koje prati izbacivanje sjemena. Osim toga ovo će prikraćivanje orgazma potrajati samo nekoliko mjeseci dok se ne nauči imati orgazme bez ejakulacije, a za ovo se iskustvo vrijedi potruditi.

Za doživljaj potpunog orgazma potrebna je potpuna opuštenost i predavanje. Međutim, u početku svojega učenja ovladavanja seksualnim energijama, muškarac se ne smije opustiti. Ako se opusti, energija će po navici otići starim tokovima. Uzbuđenje će ostati locirano u genitalnom području i energija će se brzo osloboditi izbacivanjem sjemena. Energetski kanali, odnosno neuronske veze za takav oblik ponašanja su dobro utvrđeni. Ova se loša navika stvarala dugi niz godina i potrebno je uložiti znatni napor da bi se prevladala. Istodobno, dok nastoji iskorijeniti staru naviku rasipanja sjemena, muškarac nastoji razviti novu naviku podizanja seksualne energije u više energetske centre. Tu je od pomoći niz vježbi i postupaka koje smo opisivali u ranije. Ovim vježbama pročišćavamo energetske kanale kojima je seksualna energija do sada rijetko prolazila. Stvaramo sasvim nove neuronske veze i novi oblik ponašanja. Za sve je to potrebno određeno vrijeme.

Također vidimo da sve opisane vježbe zahtijevaju određeno fizičko naprezanje. Upravo to naprezanje, da se prevlada stara fiziološka navika rasipanja energije i stvori nova navika podizanja energije, ne dozvoljava muškarcu da se opusti. Dakle, vježbe su na neki način u suprotnosti s uvjetima za doživljavanje orgazma.

Ipak, nakon izvjesnog vremena, kada se energetski kanali uslijed vježbi dovoljno pročiste, energija će početi spontano teći naviše. Tada više nije nužno koristiti navedene fiziološke postupke koji izazivaju naprezanje. To znači da se muškarac i usred snažnog seksualnog uzbuđenja može potpuno opustiti, a energija će ipak krenuti naviše i dovesti do iskustva oragazma u cijelom tijelu koji neće biti praćen ejakulacijom.

U praksi će se to odvijati na sljedeći način:
Muškarac koji se odlučio da ovlada orgazmom bez ejakulacije, uz pretpostavku da ima redovne svakodnevne odnose sa stalnom partnericom, vjerojatno će u početku uspjeti da dva tri odnosa završi bez izbacivanja sjemena.

Nakon svakog odnosa koji je završio bez gubljenja sjemena, njegova će razina energije porasti. Dakle, u sljedećem odnosu njegova će energija biti znatno viša nego dan ranije. Nakon nekoliko dana porast energije će biti toliki da će premašiti muškarčevu sposobnost održavanja kontrole. Povećana energija će se očitovati kao pojačana strast koja će nadvladati neophodnu staloženost i sabranost, a koje su nužne za svjesno podizanje energije. Strast će prevladati i muškarac će izgubiti kontrolu. Doći će do izbacivanja sjemena.

Međutim, porast energije je samo jedan vid razvoja putem tantričke prakse. Druga kvaliteta koja se razvija je stabilnost živčanog sustava. Stabilnost živčanog sustava zapravo predstavlja sposobnost energetskih kanala da neometano provode povećane količine energije.

Može se zapravo reći da je refleksna, preuranjena ejakulacija, rezultat blokiranosti energetskih kanala. Ako dođe do porasta energije uslijed pojave seksualnog uzbuđenja, a onečišćenost energetskih kanala ne omogućuje slobodan protok, pojavljuje se pritisak. Energija ostaje blokirana u genitalnom aparatu. Taj se pritisak nastoji osloboditi kroz one kanale koji su najdostupniji i najprohodniji. Tako dolazi do izlijevanja energije u obliku nevoljne ejakulacije. Ako se energija ne oslobodi kroz izlijevanje sjemena, pritisak raste i počinje se ispoljavati kao opća nestabilnost u mišljenju i ponašanju, odnosno u različitim oblicima nervoze i agresije.

No, redovnim vježbom dizanja energije, energetski kanali se pročišćavaju. Tada porasla energija nesmetano teče u više centre i ne stvara nikakav pritisak, l pored povećane energije osoba ostaje potpuna stabilna.

Dakle, ako je praktikant početnik u nekom odnosu izgubio kontrolu, sljedećeg dana jednostavno nastavlja s praksom.

Budući da je u prethodnom odnosu ejakulirao, razina energije je nešto opala što se očituje kao smanjena strast kojom je lakše upravljati. Zato će najvjerojatnije uspjeti završiti odnos bez izbacivanja sjemena. Nakon nekoliko dana uspješnog zadržavanja ejakulacije porast energije će opet biti toliki da će vjerojatno prevladati trenutnu protočnost energetskih kanala. Doći će do stvaranja povećane napetosti u području genitalija. To će se ispoljiti kao povećana strast i fiziološka potreba za pražnjenjem. Konačno dolazi do eksplozije u obliku izbacivanja sjemena.

S porastom čistoće energetskih kanala praktikant će moći nakupljati sve veće količine energije bez da ga to izbacuje iz ravnoteže. Kada uspije, uz svakodnevne odnose, zadržati kontrolu tijekom više od osam dana, što se obično dešava nakon nekoliko mjeseci vježbe, količina nakupljene energije i pročišćenost energetskih kanala će biti dovoljni da dovedu do orgazma koji će prožeti cijelo tijelo, ali ovoga puta neće biti praćen ejakulacijom.

Nakon ovakvog orgazma muškarac ne gubi erekciju i jednostavno nastavlja s ljubavnom igrom. Ovu vrstu orgazma muškarac može imati u mnogo navrata tijekom istog odnosa. Oni se također mogu ponavljati u sasvim kratkim vremenskim razmacima. S praksom se vremensko trajanje ovih orgazama povećava, a isto tako i njihov intenzitet.

Ovaj potpuni orgazam u muškarca je krajnje "zarazan". Partnerica ga smjesta osjeća u vlastitom tijelu i u nje dolazi do istovjetne pojave snažnog dizanja energije uz cijelo tijelo.

Krajnji dometi trajanja i snage ovih orgazama  dovode do viših stanja svijesti.

U početku svoje tantričke prakse, muškarac treba izbjegavati maksimalnu erekciju tijekom snošaja. Umjesto toga penis treba biti u takozvanom 'radnom stanju' - 10-15% ispod maksimalne napetosti. To podrazumijeva da se drži podalje od točke refleksne ejakulacije. Ne smije se gubiti u maksimalnom uzbuđenju.

Kada je muškarac jednom stekao vještinu u odgađanju ejakulacije vrijeme je da oprezno pristupi iniciranju potpunog orgazma bez ejakulacije. U tu se svrhu treba, uz punu svjesnost i kontrolu, pažljivo približiti maksimalnom uzbuđenju i samom rubu ejakulacije. Pritom treba biti potpuno opušten i svjestan reakcija u svojem penisu i prostati. Da bi se to moglo ostvariti ovom voljnom izazivanju oragazma treba pristupiti putem veoma blagih i smirenih prodiranja. Partnerica treba biti potpuno mirna dok se muškarac ograničava na sasvim lagana kretanja glavića penisa na ulazu u vaginu. Muškarac sada dopušta postupni rast uzbuđenja. U trenutku kada osjeti da je došao do samog ruba, da mu je iz nogu i kroz genitalije krenula struja energije i da će se sljedećeg trenutka prostata početi nevoljno stezati, muškarac treba čistom snagom volje, mentalnim naporom, povući tu struju naviše uz leđa i sve do glave. Ovdje više nema mjesta za bilo kakva fizička naprezanja. Doživjet će ekstatično strujanje energije koje ide od stopala pa sve do glave. Obično u to vrijeme dolazi do spontanog zaustavljanja daha.

Muškarac nakon ovog iskustva može osjetiti potrebu da ispolji porasli energetski naboj dinamičnijom ljubavnom igrom i snažnijim prodiranjem. Naglim snažnim udarcima može potaći nova energetska sijevanja kroz tijelo svoje partnerice. Nakon ove kratke promjene ritma može se ponovo pristupiti svjesnom izazivanju potpunog oragazma putem laganih i blagih prodiranja.

 

 

 

 

 

 

 

POČETNA STRANA     MOJE KNJIGE     RAMANA MAHARŠI     OSHO     NISARGADATA

 GURĐIJEV     OSTALE VAŽNE KNJIGE      BILI MAJER     DEJVID AJK I ZAVERE  

BIBLIJA     NLO     ZDRAVLJE        ISTORIJA     SVE ZA DUŠU