Džejn Roberts

 

 

VEČNE VREDNOSTI DUŠE   ( NARUČIVANJE KNJIGE )

SETOV MATERIJAL

PRIRODA PSIHE

PRIRODA LIČNE STVARNOSTI

 

Jane Roberts: Seth - All Books

Sve knjige na engleskom

 

 

 

NEKOLIKO IZVODA

 

 

PROŠLOST, SADAŠNJOST, BUDUĆNOST

Set: „Vasa ideja o prostoru i vremenu je određena vašom neuroloskom strukturom. Kamuflaza je tako vjesto izvedena i kreirana od strane unutrasnjeg bica, da vi morate po potrebi, usmjeriti svoju paznju na fizicku stvarnost koja je kreirana“.

„Vrijeme, onako kako ga vi dozivljavate, predstavlja iluziju izazvanu vasim sopstvenim fizickim culima... Uocljive granice između proslosti, sadasnjosti i buducnosti su samo iluzije izazvane kolicinom aktivnosti koju vi fizicki opazate, i stoga vam se cini da jedan momenat postoji i nestane zauvijek, i drugi poslije njega isto tako se pojavi, pa nestane“.
  „Sve u univerzumu postoji simultano istovremeno. Prve rijeci ikada izgovorene, jos uvijek odzvanjaju u svemiru, i poslednje rijeci ikada izgovorene, u vasem svijetu, su vec recene“.

„Proslost, sadasnjost i buducnost  su uocljive jedino onima koji zive u trodimenzionalnoj stvarnosti. Proslost postoji kao serija elektromagnetnih veza, koje se nalaze u fizickom mozgu i nefizickim mislima. Ove elektromagnetne veze se mogu promijeniti“.
  „Buducnost se sastoji od serija elektromagnetnih veza u mislima i mozgu, kao i proslost. Drugim rijecima, proslost i sadasnjost su u istoj mjeri stvarne. Vi uzimate zdravo za gotovo da sadasnje aktivnosti mogu promijeniti buducnost, ali sadasnje aktivnosti mogu takođe promijeniti i proslost“.
  „Proslost nije objektivnija ili nezavisnija od posmatraca, nego sto je sadasnjost. Elektromagnetne veze su vecinom djela individualnih posmatraca. Veze se mogu mijenjati, i takve promjene su daleko od neobicnih. Ove promjene se desavaju spontano na podsvjesnoj osnovi“.
  „Proslost je rijetko kada onakva kakve je se vi sjecate, jer ste je vec preuredili prema svakom datom događaju. Proslost se konstantno iznova stvara, kako se stavovi i asocijacije svakog pojedinca mijenjaju. Ovo je stvarna obnova, ne simbolicna. Dijete je, uistinu, jos uvijek unutar covjeka, ali on nije dijete kakvo je bio, jer se cak i dijete unutar covjeka stalno mijenja“.
  „Svaka aktivnost mijenja svaku drugu aktivnost. Stoga, svaka aktivnost u vasoj sadasnjosti mijenja aktivnosti iz vase proslosti. Moguce je reagovati u proslosti na događaj koji se jos nije dogodio, i uticati na sopstvenu buducnost“.
   „Takođe je moguce za pojedinca da u buducnosti reaguje na događaj iz proslosti, koji se mozda nikada i ne dogodi“.
  „Jer proslost, sadasnjost i buducnost postoje simultano, i nema razloga zasto vi ne biste reagovali na neki događaj, bilo da se on dogodi u polju stvarnosti koje vi obicno posjecujete i posmatrate, ili ne“.
  „Na podsvjesnom nivou, vi reagujete na mnoge događaje koji se jos nisu desili, prema svijesti vaseg ega. Takve reakcije su pazljivo izdvojene i svijest ih ne priznaje. Ego smatra takve reakcije ometajucim i iritirajucim, i kada je primoran da prizna njihovu valjanost, on ce prikupiti najsitnije cinjenice iz stvarnosti da bi objasnio te reakcije“.

„Nijedan događaj nije predodređen. Bilo koji dati događaj se moze promijeniti, ne samo  prije ili u toku, nego i nakon njegovog desavanja. Pojedinac nije u milosti događaja iz proslosti, jer je on taj koji ih konstantno mijenja. Nije ni u rukama buducih događaja, jer ih on mijenja ne samo prije, nego i nakon njihovog desavanja. Buduce aktivnosti pojedinca ne zavise od konkretne svrsene proslosti, jer takva proslost nikada nije ni postojala“.

„Proslost je stvarna koliko i buducnost, u istoj mjeri. Postoji dio vas koji nije zakljucan u fizickoj stvarnosti, i taj dio vas  zna da postoji samo jedno Vjecno Sada. Taj dio vas koji to zna, jeste cjelovito biće, vaš unutrašnji i spoljašnji ego, odnosno sve ono što vas čini“.

 

 

 

SNOVI

Set: „Čovječanstvo sanja isti san, u isto vrijeme, i tako postoji vas masovni svijet. Cijela konstrukcija je kao predstava edukativnog karaktera, u kojoj ste vi sami i reziseri i glumci. To je predstava u predstavi unutar predstave. Ne postoji kraj kruznog toka stvari. Sanjar sanja, i sanjar u snovima sanja. Ali snovi nisu beznacajni, i radnje koje se odvijaju u njima su bitne. Cjelovito bice je i posmatrac i ucesnik u snovima.

Kada vi sanjate o drugima, oni to znaju. Kada oni sanjaju o vama, vi to znate.“
 
Set: „Vi ste u snovima tako „glupi“ da vjerujete da postoji komunikacijska veza izmedju zivih i mrtvih. Vi ste tako „iracionalni“ da umisljate da ponekad razgovarate sa mrtvim roditeljima. Vi ste tako „nerealni“ da vam izgleda kao da posjecujete stare kuce, koje su davno srusene, ili da putujete u strane egzoticne gradove, koje u stvari nikada niste posjetili.“
  „U snovima vi ste toliko „ludi“ da se ne osjecate zatoceni u vremenu i prostoru, nego kao da je cijela beskonacnost cekala samo vas dolazak.“
  „Da ste tako puni znanja i vjestine kada ste budni, onda bi svaka vjera i nauka ostale bez posla, jer bi vi tada razumjeli uzvisenu realnost vase psihe. Znali biste gdje je „akcija“.

„Vasi mrtvi rođaci ozive. Cesto ih vidite u svojim snovima. Vi obicno njihove posjete protumacite rijecima koje odgovaraju vasoj stvarnosti. Vidite ih onakve kakvi su bili dok ste imali kontakt s njima, i vi cesto ne opazate niti pamtite druge aspekte njihovog postojanja koji za vasa uvjerenja nemaju nikakvog smisla.“
  „Tokom godina, neki su prihvatili cinjenicu da postoji samosvjesnost i svrha u snovima, i ocuvali su, cak i u budnom stanju, osjecaj kontinuiteta svog unutrasnjeg bica. Takvim ljudima je sada nemoguce da se poistovjete sa svijescu svog ega. Oni su sada previse svjesni svog uzvisenog bica. Kada dobiju takvo znanje, njihov ego to moze prihvatiti, jer na njegovo iznenađenje, on shvata da njegova svijest nije manja, nego veca, i da za njega ne postoje granice.
  „Covjekove misli i snovi dosezu daleko dalje nego sto on zna. Oni postoje u vise dimenzija; oni posjecuju svjetove kojih covjek nije svjestan. Oni su toliko postojani, kao bilo kakva građevina... Svijet snova je konstruisan u oblasti koju vi ne mozete fizicki vidjeti, ali on ima „veci kontinuitet nego svijet koji vi poznajete“.
  „Kada upravljate fizickom stvarnoscu, vi imate prilicno jednostavna pravila koja koristite. U svijetu snova ima vise slobode.... Svaki san pocinje psihickom energijom koju pojedinac pretvara u stvarnost koja je isto toliko funkcionalna i realna, kao i fizicka stvarnost“.
  „Kroz snove, mi mijenjamo fizicku stvarnost, a nasa svakodnevna iskustva mijenjaju nase snove. To je konstantna interakcija. Nasa svijest je jednostavno usmjerena prema drugacijoj vrsti stvarnosti kada sanjamo, a ta stvarnost je zivopisna koliko i stvarnost u budnom stanju“.

„Na određenom nivou, licnost pokusava da rijesi probleme kroz konstrukcije  iz snova...
  Radnja u snovima se moze okrenuti prema ispunjenju konstruktivnih ocekivanja, koja ce uticati na promjenu na bolje“.
  „Snove mozete kreativno iskoristiti da bi popravili zdravlje, dobili inspiraciju, povratili vitalnost, rijesili probleme i obogatili porodicne veze. Mozete sanjati prijatan i radostan san, koji ce iz temelja obnoviti vas duh i vitalnost“.
  „ U snovima, mi takođe posjecujemo i druge dimenzije egzistencije i dobijamo potrebne vjestine“.
  „Ego nije prisutan u svijetu snova. Budna svijest nije ego. Ego je samo onaj dio budne svijesti koji se bavi fizickom manipulacijom. Budna svijest se moze uvesti u svijet snova, ali ego ne moze, jer bi prouzrokovao  nered tamo. Kada uvedete svoju svijest u svijet snova, susrescete  se sa raznim situacijama; nekima cete moci upravljati, a nekima necete. Neke lokacije u snovima cete sami stvoriti, a neke ce vam biti  nepoznate, jer pripadaju drugim dimenzijama stvarnosti“.
  „Kako se licnost mijenja kroz razna iskustva, mijenja se i kroz snove. Mi mozemo zaboraviti nase snove, ali oni su uvijek dio nas. Iskustvo iz snova se direktno prenosi do unutrasnjeg bica. Snovi imaju svoju stvarnost, ne samo da postoje, nezavisno od onog ko sanja, nego takođe imaju i opipljivu formu, iako to nije forma kakvu vi poznajete. Snovi su vjecno sadrzani kao elektronski kodirani podaci unutar celija fizickog organizma.“

„Svijet snova posjeduje koncepte koji ce jednog dana potpuno promijeniti fizicki svijet, ali poricanje tog koncepta kao moguceg, odlaže njegovo djelovanje“.
  „Postoje takođe i zajednicki, odnosno „masovni“ snovi. U ovim snovima, covjecanstvo se bavi politickim i drustvenim problemima. U ovakvim snovima, ljudi sanjaju pojedinacno i kolektivno o nacinima promjene. Ovakvi snovi ustvari doprinose ostvarenju te promjene. Sama energija i pravac ovih snova pomažu da se situacija promijeni. Rješenja do kojih se dolazi, nisu uvijek onakva kakva se prihvataju u fizickom svijetu.“
  „Energija iza „losih snova“, je energija skrivenih strahova, koju bilo ko moze stvoriti, jer strahovi postoje u svakome...Strah usmjerava vasu svjesnu energiju u pravcu stvarnosti tog straha, i vi se na tom nivou morate suociti s tim strahom. Riječi

Neka mir bude s vama, će vam pomoci u bilo kojoj dimenziji stvarnosti.“

„U snu, kao sto sam rekao, mozete prozivjeti vise dana, dok u stvarnosti, ne prođe toliko vremena. Izgleda kao da ste putovali jako daleko, dok ustvari samo trepnete. Dakle, dato vrijeme je vrijeme koje entitet osjeti kada bilo koja od njegovih datih licnosti postoji na planu fizicke materijalizacije. Da bi ušli dublje unutar ovoga, mnogi kazu da je zivot san. Oni su donekle u pravu, ali ipak su daleko od glavnog problema“.
  „Zivot bilo kojeg datog pojedinca se moze legitimno upoređivati sa snom određenog entiteta. Dok pojedinac prolazi i uživa u datim godinama zivota, ove godine predstavljaju samo bljesak u zivotu entiteta. Entitet se time bavi na isti nacin kao sto se vi bavite svojim snovima. Kao sto vi dajete unutrasnju svrhu i organizaciju  svojim snovima, i kao sto iz njih dobijate prosvjetljenje i satisfakciju, iako je samo dio vasih zivota ukljucen u snove, tako i entitet do određene mjere upravlja, daje svrhu i organizaciju svojim licnostima. Tako i entitet dobija prosvjetljenje i satisfakciju iz svojih postojecih licnosti, iako nijedna od njih  ne dobija njegovu punu paznju“.

„I kao sto vasi snovi poticu od vas, uzdizu se iz vas, naizgled sticu nezavisnost i zavrsavaju se u vama, tako se i licnosti određenog entiteta uzdizu iz njega, dobijaju razne stepene nezavisnosti, i vracaju se u njega ne napustajuci ga“uistinu“ ni na sekund“.
  „Vama su kroz citanje poznate price osekundarnim licnostima. Dakle, ova ideja je blisko povezana sa entitetom i njegovim licnostima. Oni su nezavisni do raznih stepena, i imaju domete u raznim  dimenzijama egzistencije zbog sveopšteg ispunjenja i razvoja“.
  „U manjoj mjeri, vi funkcionisete u okviru ovih linija igrajuci razlicite uloge kada simultano postojite kao clan porodice, zajednice, nacije  i kao umjetnik ili pisac. Kada vi pokusavate da koristite svoje sposobnosti, tada i entitet koristi svoje vjestine, i organizuje svoje raznovrsne licnosti i donekle, usmjerava njihove aktivnosti, jos uvijek im dopustajuci slobodnu volju...“
 
„Vasi snovi su fragmenti, kao sto ste i vi fragmenti vasih entiteta. Neprepoznatljivo jedinstvo i organizovanost lezi u svim vasim snovima, ispod njihove raznovrsnosti. I vasi snovi, iako su dio vas, takođe postoje i samostalno“.
  „Svijet snova ima sopstvenu stvarnost, sopstveno vrijeme i sopstvenu unutrasnju organizaciju. Kako je entitet samo djelimicno okupiran svojim licnostima nakon sto ih pokrene, tako ste i vi okupirani ovim svijetom snova, nakon sto ga pokrenete. Ali on postoji“.
  „U razlicitim mjerama, on je ispunjen svjesnim polu-licnostima. One nisu toliko razvijene kao vi, kao sto ni vi niste toliko razvijeni kao sto je vas entitet. Taj svijet snova iskusava sopstveni kontinuitet. On nije svjestan nikakve pauze, na primjer, kad se vi budite. On ne zna da li vi spavate ili ste budni. On postoji u jedva vidljivom omjeru, dok vi spavate, ili sanjate i on spava, ali ne umire kada se vi probudite....“

„Entitet licno nema potrebu da konstantno prati svoje licnosti, jer svaka od njih posjeduje unutrasnji samosvjesni dio koji zna odakle poticu. Ovaj dio, zasada, nazvacu samosvjesni dio izvan podsvijesti....Spomenuo sam da vas određeni dio tacno zna koliko kiseonika pluća udisu, i ovaj dio je dio o kome govorim. On takođe dobija i sve unutrasnje podatke“.
  „Ovaj dio licnosti prevodi unutrasnje podatke i prosijava ih kroz podsvijest, koja predstavlja i prepreku i vrata do prisutne licnosti. Takođe sam vam rekao da najvisi slojevi podsvijesti sadrze licna sjecanja i ispod toga,  sjecanje cijele rase. Licnost, naravno nema omotac, ali nastavljajuci neophodnu analogiju ispod rasnih sjecanja, vi gledate u drugu dimenziju stvarnosti, koja je okrenuta prema ovom drugom  samo- svjesnom dijelu vaseg bica“.

„Ovaj dio je okrenut prema entitetu. Kada se koriste, sposobnosti kao sto je telepatija, tu funkciju kontinuirano obavlja taj  drugi samo-svjesni dio vas. Ali kao neka vrsta pravila, vi funkcionisete po takvim podacima, bez znanja o obicnom svjesnom bicu“.
  „Takođe  postoji odgovarajuca ali manja samo-svijest, koja povezuje vase sadasnje licnosti sa svijetom snova, koji je svjestan svog porijekla i prenosi podatak od vas do svijeta snova....“

 

 

 

UNUTRAŠNJE BIĆE (Drugo Ja)

Set: „ Ego je u ovom zivotu, u bilo kojem datom trenutku, jednostavno dio unutrasnjeg bica koji egzistira u fizickoj stvarnosti; grupa karakteristika koja unutrasnje bice koristi za rjesavanje raznih problema.“
   „ Svako od vas postoji u drugim stvarnostima i drugim dimenzijama, i bice koje vi nazivate sobom je samo mali dio vase cijele licnosti.“

„ Unutar vas samih se nalazi primarna licnost, cjelina bica. To cjelovito bice je zivjelo mnogo zivota, i imalo mnogo licnosti. Licnost se, na neki nacin, moze izmijeniti sticajem okolnosti, koje je cjelovito bice stvorilo za nju, ali primarni identitet se sluzi krajnjim rezultatima iskustava.“
   „Vas primarni identitet je osnovna energija licnosti, koja se sastoji od sume energija. Kako se svaka pojedinacna svijest razvija, kroz licno iskustvo se formiraju druge licnosti, odnosno dijelovi bica. Ovi dijelovi su potpuno nezavisni od djelovanja i odluke, ali su u stalnoj komunikaciji sa cjelovitim bicem čije dijelove predstavljaju. Ovi dijelovi, sami po sebi rastu, razvijaju se i mogu stvoriti svoje licne entitete ili sume licnosti.“
   „ Vi  imate stalni kontakt sa drugim dijelovima vasih cjelovitih bica, ali vas ego je fokusiran na fizicku stvarnost i prezivljavanje u njoj, tako da vi niste u stanju da cujete unutrasnje glasove. Nijedna licnost nije izgubljena. Ona uvijek postoji negdje.“
   „ Postoji unutrasnji ego, unutrasnje bice koje organizuje nesvjesni materijal. Kao sto spoljni ego manipulise fizickom okolinom, tako i unutarnji ego ili bice upravlja i organizuje unutrasnju stvarnost.“
   „To je ono unutrasnje bice koje, iz sveukupnog znanja i neogranicenog izvora sopstvene svijesti, formira fizicki svijet i obezbjeđuje stimulaciju spoljasnjem egu da bi nastavio svoj posao svjesnosti. Unutrasnje bice organizuje, pokrece, projektuje i kontrolise pretvaranje psihicke energije u fizicke objekte.“
   „Individualno unutrasnje bice, kroz stalni napor velikog intenziteta, sarađuje sa drugim entitetima poput sebe, da bi formiralo i odrzalo fizicku stvarnost koju vi poznajete.“
    „Unutrasnje bice ima virtuelno beskrajan rezervoar iz kojeg crpi znanje i iskustvo. Sve vrste izbora su pristupacne, i raznovrsnost fizickih objekata je odraz ovog neiscrpnog izvora varijeteta.“
    „Kada se odluci za fizicku stvarnost kao dimenziju u kojoj ce se izrazavati, unutrasnje bice, kao prvo, nastoji da formira i odrzava fizicku osnovu od koje zavisi sve ostalo, svojstva zemlje koja se mogu nazvati prirodnim svojstvima.

„Ono sto spoljasnji ego navodi da takozvanu nesvjesnu aktivnost dozivljava kao haoticnu, jeste svakodnevno neznanje i ograniceni fokus. Ego koji se budi (koji se bavi fizickom stvarnoscu), ne moze direktno prepoznati sav nesvjesni materijal. Dnevni ego jednostavno nije dovoljno svjestan da bi mogao posjedovati neiscrpno znanje koje pripada unutrasnjoj svijesti bica, iz koje to znanje izvire. Spoljni ego se hrani kašikom, dobijajuci samo one osjecaje i emocije koje moze svariti. Ovi podaci su predstavljeni  na jako poseban nacin, obicno u vidu informacija koje prikupljaju fizicka čula.“
   „Unutrasnje bice ne samo da ima svijest, nego je svjesno i svog postojanja, i kao samostalne licnosti, i kao licnosti koja predstavlja dio svih drugih svijesti. Ono je neprekidno svjesno i te razdvojenosti, kao i sjedinjenosti. Spoljni ego nije neprekidno svjestan ovih činjenica. On cesto zaboravlja cijelu svoju prirodu.“
    „Kada se nađe u kovitlacu snaznih osjecanja, on se pocinje gubiti. Kada  najozbiljnije odrzava svoj smisao samostalne licnosti, on vise nije svjestan svog jedinstva. Kada bi ego bio svjestan stalne razmjene telepatskih informacija koja se  odvija oko njega, imao bi ozbiljnih poteskoca da zadrzi osjecaj identiteta.“

„Morate nauciti da slusate svoj unutrasnji glas, i da saradjujete s njim. Ili jednostavno mozete pitati unutrasnje bice da vam da odgovore na pitanja postavljena na svjesnoj osnovi.“
     „Dakle,  ako shvatite da vi stvarate svoju fizicku stvarnost kroz sopstvene misli i zelje, onda ste naucili najvaznije aspekte stvarnosti. Ovo je ono sto ste poceli da radite u svojim drugim zivotima, u svojim proslim postojanjima. Realizacija ovih istina, ponistava takozvane dugove iz proslih zivota. Kada ovo budete razumjeli i prihvatili, nema razloga da se ponovo vratite, ovdje, osim ako to ne zelite. Sve vase poteskoce u proslim zivotima su bile prouzrokovane vasim neshvatanjem ovih osnovnih istina. Vase reinkarnacije vam mogu pomoci ako znate za njih ... samo ako vam oni predoče ove istine, samo ako od njih naučite. U svakom slucaju, one (reinkarnacije) postoje u vama podsvjesno, i nesvjesno.“

„Znaci, svako od vas je dio Svega Sto Postoji, veoma jedinstven i individualan, kao nijedan drugi; i ta vasa jedinstvenost vam se nikada ne moze oduzeti. Vi se necete pretopiti u neki velicanstveni zlatni odsjaj, u kome ce vase osobine nestati. Nece vas izbaviti ni neki super - bog. S druge strane, vase postojanje ce se nastaviti; nastavicete i da budete odgovorni za nacin na koji koristite energiju; razvicete se na nacin koji vam je nemoguce razumjeti. Naucicete da upravljate energijom za koju sada ne znate. Shvaticete da ste vise od onoga sto mislite da ste sada, ali necete izgubiti stanje kojeg ste trenutno svjesni“. 

„I bez obzira na cinjenicu o reinkarnaciji, i bez obzira na vjerovatna bica, jedinstveno bice koje vi sada nazivate sobom, posjeduje vjecnu valjanost, cak iako ce sjecanja koja sada ne mozete svjesno prizvati, biti u potpunosti vasa. I fizicki zivot u reinkarnisanom bicu nije neki haos u kome ste se nasli, niti je neko zlo iz kojeg morate brzo naci izlaz. To je posebna stvarnost u kojoj ste izabrali da postojite, u kojoj ste izabrali da se razvijate; i opet, to je uistinu, sistem nalik ni na jedan drugi, jedinstven, drag, voljen dio stvarnosti koji ste izabrali za razvijanje. I poričući njegovo postojanje, poričete i stvarnost iskustva.“

„Drugim rijecima, vi cete napustiti ovaj sistem zbog drugih, ali ce u vama ostati dio svijesti koji ce, bez obzira na to koliko mnogo vremena prođe, pamtiti ljetne noci i miris jesenjeg vazduha; i ove stvari ce uvijek biti uz vas kad god pozelite da ih prizovete. Vi stvarate svoje tijelo i svoj svijet, kao sto sada po sjecanju stvarate noc. Ovo su vase svojevrsne kreacije. One nisu zatvor iz kojeg morate pobjeci.“
   „ Cjelovito bice nije samo ukljuceno u ovu stvarnost, vec i u druge stvarnosti. Cjelovito bice salje dio sebe u razne druge realnosti. Ovi dijelovi cjelovitog bica moraju nauciti da materijalizuju, na najbolji moguci nacin, snagu i energiju koju poznaju, bez obzira na masku u koju su preruseni. Cjelovito bice vam, stoga, daje odgovornost i uglavnom je ostavlja na vama.“
   „Cjelovito bice vam povremeno pomaze, jer je u vama znanje o vasoj povezanosti sa cjelovitim bicem. I nikada ne dobijate zadatak koji je veci od vase sposobnosti.“

„Kada umjetnik slika sliku, mozete je pogledati i reci: Ah, umjetnik je bio“ u određenom raspolozenju dok je slikao, ili „Pogledajte tmurne boje, i dosadne pejsaze, ili „Uocite jarke boje i fantasticne oblike, ili „Vidite ovdje nema oblika, pa ipak postoji velicanstvena vitalnost.“ I tako je svako od vas  umjetnik, i vi stvarate svoj sopstveni svijet. I kada pogledate svoj svijet, znate da mozete reci, “Pogledajte, ovo sam ja stvorio!“ I ako vam se ne sviđa ono sto vidite, onda nema svrhe u mijenjanju slike ili okvira vaseg zivota. Umjesto toga, promijenite vase boje. U ovom slucaju, vase boje su vase misli i vasa masta. I tako mijenjate svoju sliku.“
   „Morate zamisliti tu sliku u sebi, jer to je istina, u vama postoji snaznije i mocnije bice, uzvisenije bice. I kada „poniznije“ bice kaze, „Plasim se, izvinuću se“, vi morate zamisliti da uzvisenije bice kaze: „Ja sam snazan. Ja necu dozvoliti poniznom bicu da se izvinjava. Nema potrebe za tim.“ Morate se poistovijetiti sa ovim uzvisenijim dijelom svog bica.“
     „Ne postoji podjela bica. To sto vi iskusavate su iluzije. Pa ipak, te iluzije su divne. One su kreativne. One su valjana iskustva stvarnosti.“

    „Vi ste, međutim, previse okupirani prirodom sopstvene pojave, i plasite se da se otvorite visim dijelovima vaseg bica. Vi ste sva vasa bica ujedno. Nijedno bice nije progutano, izgubljeno, razoreno, ostavljeno, niti zaboravljeno.“
   „Jer unutrasnje bice zna tacno ko je. Unutrasnje bice poznaje licnosti koje se konstantno razvijaju iz njegovog bica. I opet, vi jednostavno, razumljivo, pokusavate da definisete prirodu stvaranja, i brinete da se vasa individualnost ne izgubi pri tome. A to se ne moze dogoditi.“
  „Nježno cemo vas povesti do uzvisenijih dijelova vasih bica u kojima vase ocigledne nesuglasice nestaju u bljesku vaseg sopstvenog znanja.“
  „Slusate ove rijeci, izgovorene na Engleskom jeziku, (a sada prevedene) ali ipak ispod ovih rijeci se izdize znanje koje je nasledno u svakom vasem bicu. Dopustite, onda, tom znanju da se veselo uzdigne i kada rijeci koje ja izgovaram dopru do vas, onda ce se, zaista, glagoli i imenice, suglasnici i  vokali, pretvoriti u ptice znanja koje ce poletjeti iz vasih lobanja, i letjeti kroz snove vasih noci, pretvarajuci ih u dane.“
  „Ako ne ucinim nista vise od ovoga, dopustite mi da budem eho energije vaseg bica i da vas podsjetim na prastaro, ali vjecno novo znanje. Obavijte se znanjem o sebi i prevedite ga u vas fizički svijet.“

 

 

 

 

 

POČETNA STRANA     MOJE KNJIGE     RAMANA MAHARŠI     OSHO     NISARGADATA

 GURĐIJEV     OSTALE VAŽNE KNJIGE      BILI MAJER     DEJVID AJK I ZAVERE  

BIBLIJA     NLO     ZDRAVLJE     NOVA NAUKA       ISTORIJA     SVE ZA DUŠU